Mikstura Olei Hepa Dr Gaja
Mikstura Olei Hepa Dr Gaja, suplement diety
Oleje tłoczone na zimno, nierafinowane
W składzie mikstury znajdują się wysokiej jakości składniki:
- olej z ostropestu bogaty w naturalne fosfolipidy
- olej z czarnuszki ceniony za swoje szerokie zastosowanie
- olej lniany źródło kwasu omega-3 (alfa-linolenowego)
- ekstrakt z ostropestu standaryzowany na sylimarynę
Oleje zawarte w miksturze są nierafinowane, czyli nieoczyszczone i nie pozbawione smaku oraz zapachu. Dzięki temu zachowują naturalne wartości odżywcze surowców.
Oleje zawierające nienasycone kwasy tłuszczowe posiadają wyjątkowe właściwości. W najnowszej piramidzie zdrowego żywienia, opracowanej na Uniwersytecie Harvarda, trafiły do grupy produktów spożywczych szczególnie zalecanych w codziennej diecie. Bogactwo różnorodnych nasion oleistych pozwala rozkoszować się szeroką gamą ciekawych smaków i zapachów.
Dowiedz się więcej o Miksturze Olei Hepa Dr Gaja
Wątroba a dieta
Podczas regeneracji wątroby, ważna jest odpowiednia dieta.
Wątroba to jeden z najważniejszych organów w organizmie człowieka. Pełni wiele funkcji, przede wszystkim bierze udział w procesie trawienia białek, węglowodanów i tłuszczy. Wiele czynników wpływa negatywnie na prawidłowe funkcjonowanie tego gruczołu, powodując jego uszkodzenia m.in. nieodpowiednia dieta, alkohol, niektóre leki, a także infekcje wirusowe.
Zalecane jest eliminowanie kwasów nasyconych, czyli tłuszczy pochodzenia zwierzęcego (smalec, masło, śmietana, ser, tłuste mięso), a wprowadzenie większej ilości kwasów tłuszczowych nienasyconych. Zastąpienie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi, pomaga także obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca. Mikstura Olei Hepa Dr Gaja zawiera kwasy tłuszczowe nienasycone: alfa-linolenowy (omega-3), linolowy (omega-6) i oleinowy (omega-9), które są zalecane w diecie poprawiającej stan wątroby.
Regeneracja wątroby
Wątroba, jako jeden z niewielu organów, posiada zdolności regeneracyjne. Wynika to z obecności komórek macierzystych, które dzielą się i tworzą nowe komórki wątroby - hepatocyty. Proces ten jest dość powolny, ale może go przyśpieszyć dieta oraz wprowadzenie do niej odpowiednich składników roślinnych.
Mikstura Olei Hepa Dr Gaja zawiera składniki, które pomagają w codziennej regeneracji oraz prawidłowym funkcjonowaniu wątroby.
Ostropest plamisty jest jedną z najpopularniejszych roślin, która wpływa korzystnie na funkcjonowanie wątroby oraz dróg żółciowych. Mikstura Olei Hepa Dr Gaja zawiera ekstrakt z ostropestu, standaryzowany na sylimarynę. Ekstrakcja umożliwia wydobycie z roślin najcenniejszych składników, a standaryzacja gwarantuje ich obecność.
Ostropest plamisty zawiera składnik aktywny - sylimarynę, czyli kompleks flawonolignanów (pochodnych flawonoidów). W tym kompleksie, sylibinina jest substancją, której przypisuje się działanie wspomagające regenerację wątroby. W naszym ekstrakcie sylibinina stanowi od 40% do 65% sylimaryny.
Ekstrakt z ostropestu pozytywnie wpływa na organizm człowieka:
- wspomaga regenerację komórek wątroby oraz chroni ją przed działaniem czynników zewnętrznych
- chroni wątrobę przed uszkodzeniem oksydacyjnym wywołanym przez wolne rodniki
- wspiera oczyszczanie organizmu z toksyn
- wspomaga trawienie i produkcję żółci
Odpowiednio dobrane, tłoczone na zimno oraz nierafinowane oleje zawarte w Miksturze Hepa są bogate w fosfolipidy. Komórki naszego organizmu, w tym także wątrobowe, otoczone są błonami komórkowymi. Są to elastyczne struktury, które pełnią wiele funkcji. Tworzą barierę oddzielającą komórki od zewnętrznego środowiska oraz chronią je przed wnikaniem do ich wnętrza substancji niepożądanych. W wątrobie głównym składnikiem błon komórek wątrobowych - hepatocytów - są fosfolipidy. Pełnią one zatem ważną rolę w funkcjonowaniu całej wątroby.
Etykieta
Mikstura Olei Hepa Dr Gaja, suplement diety
Oleje tłoczone na zimno, nierafinowane
Składniki: olej z nasion ostropestu 79,54%, olej z nasion lnu 9,94%, olej z czarnuszki 9,94%, ekstrakt z ostropestu 0,57%.
Składniki aktywne |
w 15 ml (1 łyżka) | w 30 ml (2 łyżki)* |
---|---|---|
Ekstrakt z ostropestu |
78 mg |
156 mg |
- w tym sylimaryna |
70 mg |
140 mg |
Kwasy tłuszczowe: |
||
- alfa-linolenowy (omega-3) |
1 g | 2 g |
- linolowy (omega-6) |
7,4 g | 14,8 g |
- oleinowy (omega-9) |
2,7 g | 5,4 g |
Fosfolipidy |
123 mg | 246 mg |
*Zalecana dzienna porcja produktu dla osoby dorosłej. Opakowanie zawiera ok. 8 porcji.
Objętość netto: 250 ml
Zalecane spożycie: 15 ml (1 łyżka) dwa razy dziennie podczas posiłku. Przed spożyciem wstrząsnąć butelką do całkowitego wymieszania się ekstraktu z olejem. Występujący osad jest naturalny.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji produktu. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Należy pamiętać o zrównoważonym sposobie żywienia oraz o prowadzeniu zdrowego trybu życia.
Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od promieni słonecznych lub w lodówce. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 1 miesiąca.
Zastosowanie: Miksturę olei należy spożywać wyłącznie na zimno, nie używać do smażenia. Można dodawać ją do twarogu, zimnych potraw, sałatek i surówek, polewać nią ugotowane ziemniaki lub kaszę.
Kraj produkcji olejów: Polska
Kraj produkcji ekstraktu: UE
Pochodzenie surowców: Polska lub UE
Obejrzyj film
Przepisy
Czerwone pesto sycylijskie
Składniki:
– 120 g suszonych pomidorów odsączonych z zalewy z oleju,
– 20g parmezanu,
– 30 g orzechów nerkowca lub migdałów,
– 30 g orzechów włoskich,
– 10g słonecznika,
– garść świeżej natki pietruszki,
– 2 ząbki czosnku,
– 2 łyżki mikstury olei Hepa,
Przygotowanie:
Pomidory, orzechy, słonecznik, pietruszkę, czosnek, parmezan i przyprawy umieszczamy w rozdrabniaczu i miksujemy powoli dolewając miksturę oleji, aż do osiągnięcia właściwej dla nas konsystencji.
Bruschetta z mozarella, pomidorami, natką pietruszki i różową solą himalajską
Składniki:
– 1-2 łyżki mikstury Hepa,
– 150 g sera mozarella,
– pół pęczka natki pietruszki,
– 2 dojrzałe pomidory,
– dwa ząbki czosnku,
– pełnoziarniste pieczywo,
– sól himalajska, pieprz.
Sposób przygotowania:
Pieczywo pokroić i natrzeć przekrojonym na pół ząbkiem czosnku. Pomidory umyć i pokroić w kostkę, odsączyć z nadmiaru soku. Mozarellę pokroić w plastry i ułożyć na pieczywie, dodać pokrojone pomidory i poszatkowaną natkę pietruszki. Skropić miksturą Hepa. Doprawić solą himalajską i świeżo zmielonym pieprzem.
Podana cena jest kwotą dla klienta detalicznego, jeżeli prowadzisz działalność (sklep, apteka, itp.), skontaktuj sie z nami, aby uzyskać ofertę hurtową.